Ingredienser:
- 1 dl. smagsneutral olie
- 100 g. honning
- 2 æg
- 200 g. fint revet gulerødder (kunne også være squash)
- 2 revne æbler (ca. 150 g.)
- 1 dl rugmel
- 1 1/4 dl alm. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. kardemomme
- 1 knsp. salt
- 16 papirs muffinsforme
- Bland først de våde ting: æg, olie og honning. Pisk det let sammen.
- Riv gulerødderne og æblerne og tilsæt det.
- I en anden skål bland da rugmel, hvedemel, bagepulver, kardemomme, kanel og salt. Bland det.
- Kom det tørre i det våde og bland det sammen.
- Kom ca. 1 spsk. i hver muffinspapirform og bag dem i ca. 20-25 min. ved 175 grader (varmluftovn).
Sikke da noget pjat, at påstå der ikke er sukker i.
SvarSletHonning er en koncentreret vandig opløsning af druesukker og frugtsukker i stort set lige mængde.
Det er en misforståelse at man ikke får sukker, når man spiser honning.
Jeg ved udemærket godt at SUKKER og HONNING er det samme, men mange "tænder af" på ordet sukker.
SvarSletDet er jo så heldigt at man selv bestemme HVOR MEGET HONNING man vil komme i.
Kommer man de 100 g. honning i som denne opskrift skriver, bliver det en meget sød og lækker "muffine". Hvor imod hvis man vælger kun at komme 25 g. i, får man tilsvarende en mere neutral sød smag.
Det vigtigste er jo bare, at bage noget publikummet elsker ;o)