ca. 9 små kartoffelpandekager:
- 1 kg. kartofler
- 300 g. pastinakker
- 1 løg
- 1 æg
- 1 stor spsk. mel
- Salt/peber
How 2:
- Riv kartoflerne. Jeg rev over halvdelen på den fine, men synes så det blev for fint at jeg med de sidste 4 kartofler rev dem groft. Det må man heldigvis helt selv om hvad man gør.
- Kom de revne kartofler i et rent viskestykke og vrid dem så godt som muligt. Man skal gerne have alt det våde fra som er muligt.
- Bland kartoflerne med fint revet løg og pastinak og kom de resterende ting i.
- Kom hele knør-5 ned i skålen og bland det godt.
- Tag en god håndfuld af massen og form en kugle ned hænderne(de er jo alligevej nassede) og steg 3 stykker af gangen på en stegepande, til de er sprøde på begge sider.
- Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem færdige i ovne i ca. 30 min. ved 200 grader.
TIP: Man kan også komme andre rodfrugter i; gulerødder er slotte, men pas på med rødbeder. De farver hele massen lyserød.
Er de Fryse egnet? :)
SvarSletLyder lækkert. Men vil også gerne vide om de kan fryses.
SvarSlet