- 150 g. hvedemel
- 50 g. fyldkornsmel
- 4 æg
- 4 dl. mælk
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- Kom mel (begge dele) og æg i en slål og piske det sammen.
- Kom derefter æggene i en af gangen og pisk imellem hvert æg. Det skulle forhindre klumber.
- Tilsidst kom mælk, olie og salt i og pisk det godt.
- Når massen er færdig, sættes den i køleskabet i ca. 30 min. Fx den tid det tager at lave kødsovsen.
- Sted pandekagerne let, med lidt smør på panden (de må ikke får for meget farve, så sprække de når de skal rulles) og sæt dem til side.
- 500 g. hakket oksekød
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 4 stilke selleri
- 3 blommetomater
- 2 gulerødder
- 50 g. champigoner
- 1 lille dåse tomatkoncentrat (140 g.)
- 1 terning okseboúllion
- 1-1½ dl. vand
How 2:
- Skær løg og champigoner i små tern og steg det "blødt" i lidt olie - i et par minutter. Det skal ikke tage farve.
- Tilsær hakkekødet og brun det godt
- Skær selelri, tomaterne i små tern og riv gulerødderne fint.
- Når kødet er brunet, tilsæt grønsagerne og riv hvidløget fint i.
- Krydder med salt og peber.
- Kom boulionterningen og tomatkoncentratet i og fyld bøtten på med vand og tilsæt det. Kødsovsen må IKKE være super våd. Men skal heller ikke være tør.
- Lad kødsovsen simre i så lang tid du har tid. Lav evt. dine pandekager nu. Jo mere du lader den simre, jo mere "forsvinder" dine grønsager. Tænd for ovnen.
- Når pandekagerne er bagt, kødsovsen er færdig og ovnen varm, smøres et ildfastfad
- Tag en pandekage og forl den ud. Kom et par skefuld kødsovs på i en stribe og drys evt. med lidt pizzaost. Fold pandekagen sammen og kom dem i det smurte fad.
- Varm dem igennem i ovnen ved ca. 175 grader i 10-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar