Så denne posions størrelse ER dobbelt - der bliver 48 stk. Så er der også nok til fryseren.
Dej:
- 2 dl lunkent vand
- 2 pakker gær = 100 g.
- 4 dl. lunkent mælk
- 100 g. smeltet smør (afkølet)
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 250 g. pizzamel
- 750 g. hvedemel (hold ca. 100 g. tilbage)
- 2 dåser tomatkoncentrat (140 g. hver)
- 2 pakker skinke i strimler (200 g. hver)
- 2 poser revet mozzarella ost (250 g. hver)
- krydderier: tørret basilikum og oregano. (1 tsk. af hver, på hver posion)
- Tænd ovnen på 225 grader
- Opløs gæren i den lunkne vand
- Tilsæt resten af væden = den lunkne mælk
- Tilsæt smør, sukker og salt
- Tilsæt først pizzamelet og efterfølgende hvedemelet, lidt efter alt. Kom ikke alt i på en gang, men stop når dejen ikke længere klistre og er dejlig blød. Ælt det godt igennem.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted (fx i nærheden af ovnen) i ca. 15 min.
- Slå dejen ned og del den i 2.
- Tag en ad delene og ælt det godt igennem, for bagefter at rul det ud så stort som muligt (50 cm x 35 cm) ½ cm tynd.
- Smør den ene dåse tomatkoncentrat (140 g.) ud på hele dejen og drys med krydderierne.
- Fordel nu først 1 pakke revet skinke (200 g.) og bagefter osten (250 g.) på dejen.
- Rul dejen stramt sammen til en tyk pølse og skær dejen i 24 lige store skiver. Fordel dem på 2 bageplader (med bagepapir) og stil dem til efterhævning i 10-15 min. i mens den anden posion dej gennemgår samme process.
- Når den sidste omgang pizzasnegle stilles til hævning, sættes den første posion pizzasnegle i ovnen. De bages 10-12 min. ved 225 grader, til de er flot gyldne og sprøde.
- Når den første posion pizzasnegle stilles til afkøling på en rist, sættes anden posion i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar