Jeg gider selvfølgelig ikke købe et ligegyldigt miniflute, men jeg vil lave mit eget lille kuvertbrød i mini. :o)
Derfor eksperimenterede jeg og kom frem med dette.
- 2 dl. lunkent mælk
- 25 g. gær
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- ½ dl olie
- ca. 5 dl. hvedemel
- Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt resten af ingredienserne (hold lidt af melet tilbage)
- I en røremaskine, kør dejen i ca 5 min. tilsæt det sidste mel hvis dejen er for klistret (hold øje med gluttentrådene i dejen). Dejen vil være lidt klistet.
- Smør en skål med olie og kom dejen deri. Sørg for at hele dejklumpen er dækket med olie. Dæk den med film og sæt den til hævning i mindst 30 min. Gerne 60 min. på et lunt sted.
- Slå dejen ned og med hjælp af en ske, form lige store boller (1 spsk.) og rul dem i hænderne til de er fine. (Dejen vil være olieret, men ikke klistret fordi den var rullet i olie, før den hævede.) Man kan evt. sætte bollerne til hævning i metal muffinsforme, så får man så fine runde boller.
- De skal nu efterhæve lunt imens ovnen blir god varm.
- Bollerne bages i 5-7 min. ved 200 grader, til de er let gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar