Dagen før:
- ½ l. kold vand
- 15 g. gær
- 1 tsk. salt
- 50 g. 5-kornsblanding
- 100 g. grahamsmel
- 550 g. hvedemel
- Opløs gæret i vandet og tilsæt resten. Kom film over og stil det i køleskabet til det skal bruges. Gerne natten over.
På dagen:
- Tænd ovnen på 275 grader.
- Punkterer dejen.
- Gør hænderne våde og tag en klump dej og form den til en bolle. Der bliver i alt 9 boller. De drysses med sesamfrø.
- De bages i 5 min. på 275 grader og så skrues ned til 200 grader i ca. 15-20 min. De skal være let gyldne.
- Hæve tiden er ikke mere end den tid det tager ovnen at blive varm. Bollerne bliver meget flade, derfor er de gode til burgerboller. Og fordi der er grahamsmel og 5-kornsblanding i, er der også gode fiber i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar