- 50 g. gær
- 4 dl mælk
- 1 dl vand
- 2 æg
- 1 dl sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. salt
- 100 g. smeltet smør
- 1100 g. mel + mere til æltning, til den ikke klistret
- Rosiner
How 2:
- Start med at lun mælken og vandet. Opløs gøret i lidt af mælken. Når det er opløst tilsættes resten af mælket og vandet.
- Klæk æggene og pisk dem sammen. Tilsæt det gørblandingen, sammen med sukker, salt, kardemomme, kanel og smøret(må ikke være for varmt).
- Tilsæt mel indtil det ikke klistre mere. Pas på ikke at kom for meget i. Så når det stadig klistre lidt, tag det ud på bordet og ælt det med hænderne.
- Når dejen er blød og lækker sæt de til hævning et lunt sted i 30 minutter, med et klæde over.
- Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, tag den ud på bordet igen og slå den ikke ned. Del delen i 2 dele og yderligere i 8 hver.
- Når du har 16 klumper dej, tryk dem flade. Klip i siden af dejen, så du laver øre. Lig bollerne på en bageplade med bagepapir og stik rosiner ned i dejen. 2 til øjne, 1 til næse.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.
- Pensel dem med mælk og bag dem i ved 200 grader i 10-15 minutter. Hold øje med dem.
Datteren kommer rosiner i bollerne og laver hundeansigter. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar