- 3,5 dl kold vand
- 10 gram gær
- 300 gram Emmermel
- 200 gram hvedemel
- 1/2 dl havregryn
- 2 revne gulerødder (ca. 100-140 g.)
- 1 dl solsikkekerner
- 1/2 dl græskarkerner
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
How 2:
Aften før:
- Start med at opløse gæren i vandet og tilsæt derefter kerner, gulerødder og havregryn.
- Bland det sammen med salt og sukker og tilsæt dernæst mel. Men gør det løbende mens du rør i dejen. (Brug evt. en maskine) Dejen skal være klistret og stadig mulig at røre rundt uden for meget modstand.
- Når dejen er rørt sammen placeres den overdækket på køl natten over.
- Varm ovnen op til 230 grader og form 12 boller med våde hænder.
- Strø solsikkekerner ud over bollerne og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter, men kig til dem, de skal være gyldne og så er de færdige.
- Så er der serveret rygende varme lækre boller.
Tip:
Bruserbollerne kan også bruges som frosne bruserboller, bag dem i 10 minutter i stedet, og så i fryseren med dem, når du skal bruge dem kan du så tage dem inden du går i seng, og dække dem til og så lige bage dem de sidste 5 minutter næste dag.
Man kan også tage dem direkte fra fryseren, men så skal man regne med ca. 15 minutters bagetid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar