- 3 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde (38%)
- 100 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 4 blade husblas
How 2:
- Kom husblassen i koldt vand
- Flæk vaniljestangen og mas en tsk. af sukkeret sammen med vaniljekornene (det skiller dem ad)
- Kom mælk, fløde, vaniljekornene, sukkeret og den flækkede vaniljestang i gryden og varm det op til næsten kogepunktet. Alt sukker skal være smeltet
- Tag gryden af varmen og vrid husblassen for vand og kom den i det varme mælk/fløde og opløs det i varmen
- Kom mælken igennem en si for at fjerne vaniljestangen og andre klumber.
- Kom massen i portions skåle og lad det køle af til det er stuetemperatur, før det dækkes med husholdningsfilm og kommes i køleskabet til næste dag (så undgår man kondens)
- Servere skålen med friske hindbær og blåbær ovenpå
Ingen kommentarer:
Send en kommentar