Dejen:
- 6 dl. lunken mælk
- 100 g. gør (2 pakker)
- 4 spsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
- 1 spsk. kardemomme
- 100 g. smeltet, afkølet smør
- Masse af mel
- 150 g. blødt smør
- 2 spsk. kanel
- 5 spsk. brun farin
- 3 spsk. sukker
- I ca. 2 dl. af mælken opløses gæret - resten af mælken tilsættes.
- Nu tilsættes sukker, salt, kardemomme (kan undlades) og det afkølede og smeltet smør.
- Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Der skal meget til. Den præcise mængde afhænger af mel og smør mm. (der skal præcise så meget i at dejen er fast og lækker at rører med, fedtet; men ikke klistret)
- Del dejen i 2 lige store dele og sæt den ene til siden i skålen et øjeblik.
- Bollerne: Den anden del æltes igennem og deles i 12 boller, der sættes til hævning et lunt sted, på en bageplade med bagepapir på til sneglene er rullet og færdige.
- Sneglene: Den anden del af dejen æltes igennem og rulles ud til et aflang firkant, så den er ca. ½-1 cm tyk.
- Remoncen blandes og smøres ud på dejen.
- Dejen rulles sammen til en tyk, lang pølse og skæres ud i 20-22 stykker.
- Sneglene ligges til hævning på en bageplade med bagepapir med passende mellemrum. De kan godt alle være på en bageplade.
- Bollerne: (bollerne skal være hævet til dobbelt størrelse - mindst 30 min. på et lunt sted) Pensel bollerne med sammen pisket æg, og drys evt. med birkes eller sesamfrø.
- Bag bollerne i 10-12 min. ved 200 grader, til de er gyldne.
- Tag bollerne ud og sæt dem til afkøling på en bagerist.
- Sneglene: Når sneglene har hævet i ca. 30 min. (og bollerne er ude af ovnen igen) pensles de med æg og bages i midten af ovnen i ca. 10-12 min. til de er gyldne og sprøde.
- Lad dem køle af på bagepladen og lav da en glasur af flormelis og vand og fordel den på sneglene.
- Nyd det med en god kop kaffe eller saftevand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar