Ingredienser:
- 5 dl lunken vand
- 50 g. gær
- 1 dl sukker
- 1 tsk. Groft salt
- 1 æg
- 1½ dl. 5 korns blanding
- 1 dl græskarkerner
- 900-1000 g. alm. Hvedemel
How 2:
- Tag 1 dl. vand og opløs gæren deri
- Tilsæt resten af det lunken vand
- Tilsæt sukker, salg, æg 5 korns blanding og græskarkerner
- Kom melet i lidt efter lidt.
- Når dejen ikke længere er klistret og klæbrig, stop da med at tilføj mel.
- Det hele æltes rigtigt godt igennem på bordet, til sidst
- Lad dejen hæve i 30 min. dækket med et viskestykke
- Slå dejen ned og form 12-15 store boller
- Lad dem efterhæve lunt i ca. 30 min. Til de er hævet til dobbelt størrelse. De hæver sammen.
- Pensle dem med æg og kom birkes eller sesamfrø på.
- Bag dem i ca. 15 min. Ved 200 grader.
- Lad dem køle lidt af, og spis dem lune med smør på.
Tip: Lav dejen i skålen
til køkkenmaskinen. Så kan man sætte dejkrogen på, og dejen er mikses sammen i
løbet af 2 minutter. Så skal dejen bare tages ud på bordet og æltes igennem før
dem hæver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar