Dette er mine rester!!! |
- 700 g. mel
- et knivspids salt
- 60 g. sukker
- 100 g. smør
- 14 g. tørgær
- 2 æg
- 130 ml. mælk
- 130 ml. vand
- Olie til at koge dem i
- Sukker og kanel eller floremelis til at dybbe dem i bagefter
How 2:
- I en gryde lun mælk og vand
- I en stor skål bland mel, salt og sukker
- I melet smulre smøret
- Tilsæt tørgæret og bland det rundt
- Lav et stort hul i midten af melet og kom de sammenpisket æg i og den fingrelune mælk/vand
- Rør det sammen med en ske og ælt det bagefter til det dejen er glat og lækker, (fedtet men ikke klistret). Det tager ca. 5-10 minutter.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i ca. 1 time.
- Slå dejen ned og ælt den let. Rul den ud til en tykkelse på 1,5 cm og udstik dine Doughnuts.
- Lig dem til hævning på en bageplade med bagepapir på sprøjtet med olie eller drysset med mel
- Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 30 min. Dæk dem med film. For at det ikke skal sidde fast, spray da filmen med bagefedt/olie.
- I mens doughnutsene hæver, så varm olien op. Det tager lang tid.
- Kog doughnutsene gyldne på begge sider og lig dem bagefter op på en bageplade med avis og øverst køkkenrulle.
- Lad dem køle let af og kom dem derefter direkte over i sukkeret. Sørg for at der er sukker over det hele, og lig dem så til af køle af på en bagerist.
Det var hvad det blev til plus/minus en smagsprøve
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar