Det er faktisk meget simpelt. Tager kun 5 min. at mikse det hele sammen, også skal man bare vente på gæsterne. Nej man skal vente til det har "sat" sig (ikke på hofterne).
Du skal bruge:
- 340 g. mørk chokolade (hakket eller synd og køb små chokoladeknapper)
- 100 ml. Piskefløde
- 4 3/4 dl. Nutella
- ½ dl. Baileys(eller cognac, Sambuca what ever)
- Ekstra chokolade til at overtrække dem
- Pynt i form af krymmel,. kakaopulver eller lakridspulver osv.
How 2:
- Varm fløden op så den er rigtig varm og hæld det over chokoladen. Alle chokoladestykkerne skal smelte. (Jeg måtte lige komme min skål i mikroen i 20 sekunder, da de ikke alle var smeltet).
- Tilføj Nutellaen og Baileys og bland det godt(begge dele skal være stuetempereret). Massen blir hurtig tyk. Kom husholdningsfilm på (helt nede på massen) og kom det i køleskabet i et par timer (eller til næste dag). (Eller bli' mega snasket og rul kuglerne med det samme.)
- Tag en spsk stor klump og rul dem i hænderne. Kom dem i køleskabet igen - gerne 1 time (eller til dagen efter).
- Smelt mere chokolade (tilføj evt. lidt smagsneutralt olie, så det blir mere flydende).
- Dyp trøflerne i chokoladen og lad det dryppe godt af. Sæt dem på en plade med bagepapir. (Flyt dem evt. efter kort tid, for at undgå de for "fødder")
- Drys evt. med krymmler, kakaopulver, lakridspulver mm (imens chokoladen er våd) så den også blir flot at se på.
Prøv også at match smagene fx. kom Sambuca i massen og lakridspulver på, Baileys i massen og rul den i chokoladeflager osv. osv.
Brug en chokoladegaffel når du dyper dine chokolader i den flydende chokolade. Tag evt. en alm. gaffel og bøj den midterste tand op af. Eller gå ALL-IN og brug fingrene ;o)
Et udvalg af chokoladegafler |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar