- 2 ½ dl. lun mælk
- 50 g. gær
- 1 tsk. kardemomme
- 3 spsk. lys rørsukker
- 1 tsk. vaniljeessens
- 1 æggeblomme
- 50 g. smeltet smør
- ca. 500 g. hvedemel
How 2:
- Opløs gæret i den lune mælk
- Tilsæt sukker, vanilje, kardemomme, smør og æggeblomen
- Kom melet i lidt af gangen. Da mel er forskelligt, kan det variere om alt melet skal i.
- Æld dejen godt igennem og del den i 4 stykker.
- Hver klump æltes og den trykkes flad og lang. Tag den ende ende og fold den 1/3 del ind over midten, og fold den anden siden ind også. Rul dem så de ligner små fransbrød og lig dem til hævning på en bageplade med babepapir.
- Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
- Pensel dem med mælk og bag dem i en varm ovn i 15 minutter ved 200 grader.
- Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar