- 1 del rugmel
- 1 del hvedemel
- 2 dele vand
How 2:
- Brug en stor skål og brug hvad som helst som målebærer. Brug evt. en kop. Mål en del rugmel (det er det der indeholder alle de ting der får gæringsprocessen i gang og indeholder "maden" til gæret) og en del hvedemel og 2 dele vand.
- Bland det til en tynd og lind grød som efterlades på køkkenbordet UDEN af dække den til, ellers kan gærcellerne i luften ikke komme til den og sætte gæringsprocessen i gang.
- Hver dag røres i surdejen 1 gang hvor der så også tilsættes 1 del rugmel/ 1 del hvedemel og 2 dele vand.
- Når der er gået en lille uge og man hver dag har haft fat i dejen, skulle den være begyndt at lufte surt og danne bobler. Dvs. at gæringsprocessen er i gang.
- Nu kan du bruge din surdej.
- Skal du ikke bruge den foreløbigt, så kom den i en beholder og kom det i køleskabet. Glem den nu ikke, så dør den. En gang om ugen skal dejen have mad (1 del rugmel, 1 del hvedemel, 2 dele vand) og tag gerne lidt dej væk også.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar