- 4 dl vand
- 1/2 dl surdej
- 20 gram gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 spsk. flagesalt til dejen
- 200 g. grahamsmel
- 400 gram hvedemel
- 30 gram maltmel
- yderligere salt til skorpen
How 2:
- Start med at blande vand, surdej, gær, salt og akaciehonning og tilsæt derefter hvedemel.
- Bland det let sammen og tilsæt så olivenolie, bland yderligere sammen og tilsæt derefter endeligt maltmel.
- Bland det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 5 minutter i maskinen, den skal være klæbrig, men ikke så det klistre fast på hænderne når man tester.
- Lad dejen hæve i en skål med husholdningsfilm over, så den er godt dækket til. Lad den stå der i mindst 3 timer. Den hæver sig meget stor.
- Forvarm ovnen til 250 grader. Hæl dejen ud på en bageplade der har stået i ovnen (hvis du ikke bruger bagepapir, så spray pladen med fedt før, så slipper den brødet bedre) og sæt den i ovnen med samme.
- Lad brødet bage i 15 minutter og tag det så ud og gør overfladen våd. F.eks. med en forstøver, det gør jeg selv, så sprayer man bare vand ud over brødet.
- Kværn salt eller strø flagesalt ud over brødet og sæt det ind i ovnen igen i yderligere 5-10 minutter alt efter ovn. Hold lidt øje med brødet så det ikke bliver for branket.
- Tag brødet og vend det med overfladen nedad, og går så bunden af brødet våd og tilsæt salt eller flagesalt.
- Bag brødet yderligere 5-10 minutter og så er det klar.
Hvor får man surdejen fra?
SvarSlet