Ingredienser:
- 50 g. gær
- 2 dl lun mælk
- 50 g. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 125 g. smør
- 600 g. mel (brug kun til dejen er blød og smidig)
How 2:
- Rør gæren ud i lun mælk.
- Tilsæt salt, sukker og æg.
- Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
- Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig (Der skal muligvis ikke alt i. Stop når dejen er blød og smidig).
- Lad dejen den hæve lunt i 30 min. til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen let igennem, del den i tre og tril til tre lange pølser.
- Flet brødet og flet æggene ind i dejen.
- Læg brødet på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og lad det hæve lunt i 30-45 min.
- Bag brødet ca. 20 min. ved 200°C.
- Server brødet lunt og nyd de næsten hårdkogte æg til
TIP: Hvis man vil lave reder i stedet for brød, så gør således:
- Man deler dejen i 3 portioner (lige som når man skal flette) og så tager man 1/3 af hver klump og ruller en bolle, man trykker flad - så har man lavet bunden.
- Resten af klumpen deler man i 2, og ruller dem som pølser og snorer dem, og ligger dem som omkrends af reden.
- Kom æg i reden og lav det hæve, ganske som med brødet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar