- 2 dl. Lun mælk
- 2 dl. Lunt vand
- 50 g. gær
- 1 dl. Sukker
- 1 æg
- 1 dl Hørfrø
- 1 spsk. kardemomme
- 100 g. smeltet og afkølet smør
- 1 spsk. Akacie honning
- Hvedemel for resten – til dejen er glat og ikke længere klistre
How 2:
- Opløs gæret i den lune mælk.
- Tilsæt vandet og bland det godt.
- Tilsæt æg, kardemomme, sukker, honning, hørfrø og smør.
- Tilsæt nu mel lidt efter lidt, indtil dejen er blød og glat, og ikke længere klistre. Ælt den godt igennem.
- Lad dejen hvile i ca. 30 min. Til den er dobbelt så stor, et dejligt lunt sted, tildækket med et viskestykke.
- Slå dejen ned og ælt den kort igennem.
- Rul 20 boller og lad dem efterhæve på en bageplade, overdækket med viskestykket i ca. 30 min.
- Pensel bollerne med mælk og bag den i ca. 12-15 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar