Dej:
- 150 g. blødt smør
- 250 g. sukker
- 1 vaniljestang
- 4 æg
- 175 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 8 store æbler (Boskoop eller Holsten Cox, det er lige meget) Skrældet og delt i 8 både. Kom dem evt. i vand imens du laver dejen. Så blir de ikke brune og kedelige.
- 2 spsk. stødt kanel
- 5 spsk. rørsukker
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen.
- Pisk æggene i et efter et. Rør godt efter hvert æg.
- Bland mel og bagepulver og kom det i dejen. Stop med af blande, lige så snart dejen er ensartet.
- Smør en tærteform og kom dejen i.
- Lig alle æblerne ned i dejen. mas dem godt ned. De må gerne ligge i flere lag.
- Drys med kanel og rørsukker.
- Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 grader.
- Server æblekagen lun, med dejlig vaniljeis til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar