Man skal bruge:
- 1 stor kylling (alternativ: en bakke friske kyllinge overlår + en bakke underlår)
- 2-3 store løg
- 1 + 1 porer
- 2 + 3 store gulerødder
- 5 store kartofler
- Kyllinge og/eller grønsags bouillon
How 2:
- Skyld kyllingen med kold vand for at fjerne det værste urenheder.
- Lig kyllingestykkerne i bunden af en stor gryde og kom godt med kold vand på
- Tænd for varmen og skum urenhederne væk fra overfladen. Bli' ved til vandet er lige ved at koge og alle urenhederne er væk fra suppen
- Når alt er væk, tilsættes følgende: 2-3 store løg, 1 porer, 2 gulerødder, (grønsagerne skæres bare i store stykker). Kom evt. lidt bouillon ved.
- Skrug ned for varmen og lad kyllingen og grønsagerne små simre i 1-2 timer.
- Imens skraldes gulerødder og kartofler og sammen med pore, skæres de i små stykker (kartoflerne skal dækkes med vand ellers oxidere de).
- Kyllingen tages op igen og kødes pilles af.
- Grønsags resterne fiskes op igen og evt. urenheder der må have sat sig fast på siden af gryden fjernes let med lidt køkkenrulle.
- De nye grønsager og kyllingestykkerne kommes tilbage i suppen og grønsagerne koges mører - og SUPPEN SERVERES!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar