Du skal bruge:
· ½ dl lunkens mælk
· 1½ pakke gær (75 g.)
· 3 dl lunkens mælk
· 5 spsk. sukker
· ½ dl smeltet og afkølet smør
· 1 tsk. kardemomme
· 1 tsk. groft salt
· ½ tsk. stødt kanel
· 700 g. hvedemel
Remonce:
· 100 g. smør
· 100 g. brun farin
· 2 spsk. stødt kanel
· ½ dl. sukker
How 2:
- Med den lille portion mælk opløses gæren, resten af mælken tilsættes
- Det afkølede smør og resten af ingredienserne tilsættes
- Melet kommes gradvist i. Hvis det ikke er nødvendigt, så behøver man ikke komme alt dejen i. Dejen skal kun lige ikke klistre.
- Dejen dejes i 2 lige store dele. Den ene portion deles i 8 boller og sættes til hævning på en bageplade med bagepapir.
- Den anden del af dejen rulles ud til en aflang firkant så den er ca. 1 cm flad. Remoncen blandes og smøres ud på dejen, der rulles til en stor roulade. Den skæres i 18 stykker og de ligges i en lille bradepande der er beklædt med bagepapir.
- Når bollerne har hævet til dobbelt størrelse (mindst 30 min.) pensles de med æg og drysses evt. med birkes eller sesamfrø.
- Bollerne sættes i en varm ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
- Når bollerne er færdige tages de ud og sættes til afkøling på en bagerist. Derefter pensles sneglene (hvis de da e hævet til dobbelt størrelse) med æg og de bages ligeledes i ca. 10 min. ved 200 grader til de er gyldne og lækre.
- Sneglene sættes til afkøling og når de er stuetemperatur kan man lave en glasur af floremelis og lidt vand på dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar