- 2 kg. friske bær
- 1 l. vand
- 350 g. sukker
- Atamon
How to:
- Pluk ;o) dine bær og vask dem
- Kom alle dine bær i en gryde med vandet og bring det i kog i ca. 5 min. til alle bær er bristet.
- Purer bærerne i gryden og kom massen over i et klæde så det kan sies igennem. (Det tager ca et par timer).
- Når alt saften er igennem, så prøv at vrid de resterende bær(skaller) for at få mere saft med. Kasserer skallerne.
- Kom saften tilbage i en ren gryde og tilsæt sukker (1 l. saft = 350 g. sukker)
- Bring saften og sukkeret i kog. Sukkeret skal opløses og saften skal lige have være oppe og koge.
- Ha' de rengjorde flasker klar og kom den varme saft direkte i. Luk og lad det køle af. NB: Husk at vask flaskerne med Atamon før saften kommes i (Atamonen hældes ud igen).
Til denne portion havde vi plukket: ribs, jordbær, hindbær, solbær og rabarber. Der var 2 kg bær og jeg ende med 1½ l. færdig koncentret saft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar