lørdag den 28. juli 2012

Vaniljeflødeis og jordbæris

I dag fik vi brugt de sidste jorbær på vores hjemmelavet is. Vi lavede bare en portion, men delte den og kom vores bær i den ene halvdel. Mums


1 portion vaniljeflødeis:
  • 4 æggeblommer (de pastoriserede selvfølgelig)
  • 70 g. floremelis
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 1/4 dl piskefløde

How 2:
  1. Start med at piske fløden, næsten stiv (det man kalder bløde toppe) og stil dem til side
  2. Pisk æggeblommerne, sukkeret og vaniljekornene sammen til en lys og lækker æggesnaps
  3. Kom sødmælken i æggesnapsen under konstant omrøring
  4. Kom "flødeskummet" i massen og vend det i til det er "smeltet" sammen med æggesnapsen
  5. Kom ismassen i ismaskinen og kør det til det ligner softice
  6. Tag halvdelen fra og frys det videre, kom evt. bær ned til den resterende is og kør det videre. Ønsker man at bærene skal mases mere, så kom dem i en skål og pisk massen. Så bliver jordbærene mere mast

Ingen kommentarer:

Send en kommentar