lørdag den 19. januar 2013

Fyldte pandekager med kødfyld

Når det er weekend kan man bruge lidt længere tid til at forberede aftensmaden. Så det blev til disse fyldte pandekager.


Pandekagerne:
  • 150 g. hvedemel
  • 50 g. fyldkornsmel
  • 4 æg
  • 4 dl. mælk
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
How 2:
  1. Kom mel (begge dele) og æg i en slål og piske det sammen.
  2. Kom derefter æggene i en af gangen og pisk imellem hvert æg. Det skulle forhindre klumber.
  3. Tilsidst kom mælk, olie og salt i og pisk det godt.
  4. Når massen er færdig, sættes den i køleskabet i ca. 30 min. Fx den tid det tager at lave kødsovsen.
  5. Sted pandekagerne let, med lidt smør på panden (de må ikke får for meget farve, så sprække de når de skal rulles) og sæt dem til side.
Kødsovsen:
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 stilke selleri
  • 3 blommetomater
  • 2 gulerødder
  • 50 g. champigoner
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat (140 g.)
  • 1 terning okseboúllion
  • 1-1½ dl. vand
Pizzaost

How 2:
  1. Skær løg og champigoner i små tern og steg det "blødt" i lidt olie - i et par minutter. Det skal ikke tage farve.
  2. Tilsær hakkekødet og brun det godt
  3. Skær selelri, tomaterne i små tern og riv gulerødderne fint.
  4. Når kødet er brunet, tilsæt grønsagerne og riv hvidløget fint i.
  5. Krydder med salt og peber.
  6. Kom boulionterningen og tomatkoncentratet i og fyld bøtten på med vand og tilsæt det. Kødsovsen må IKKE være super våd. Men skal heller ikke være tør.
  7. Lad kødsovsen simre i så lang tid du har tid. Lav evt. dine pandekager nu. Jo mere du lader den simre, jo mere "forsvinder" dine grønsager. Tænd for ovnen.
Lig det sammen:
  1. Når pandekagerne er bagt, kødsovsen er færdig og ovnen varm, smøres et ildfastfad
  2. Tag en pandekage og forl den ud. Kom et par skefuld kødsovs på i en stribe og drys evt. med lidt pizzaost. Fold pandekagen sammen og kom dem i det smurte fad.
  3. Varm dem igennem i ovnen ved ca. 175 grader i 10-15 minutter.
TIP: drys evt. med mere pizzaost ovenpå.


 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar