søndag den 27. januar 2013

Mande kødsovs

Ja der er visse ting manden elsker, som jeg ikke behøver for meget af i min mad. Derfor denne titel.


Man skal have:
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 pakke bacontern
  • 5-6 stilke bladselleri
  • 70 g. champigoner
  • 1 stor gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 1 stor spsk. tørret basilikum
  • 1 stor spsk. tørret oregano
  • Vand 
  • Salt/peber
  • 1 dl piskefløde

How 2:

  1. Start med at skær bladsellerien og champigonerne i småtern
  2. Steg dem bagefter bløde i lidt smør og efter et par minutter, tages de op af gryden
  3. Steg baconet sprødt og tag det efterfølgende op til grønsagerne.
  4. Hvis der ikke er stegt for meget fedt af baconen og er fedtprocenten på hakketkødet lav, så brug baconfedett til at brune hakkekødet i. Alternativt, hæld fedtet af og kom noget nyt smør/olie i gryden
  5. Når kødet er brunes er brunet, tilsættes bladselleri/champigone blandingen.
  6. Riv guleroden fint og tilsæt sammen med fint revet hvidløg.
  7. Bland det hele og tilsæt krydderierne.
  8. Kom tomatkoncentratet i og vand til det er "løst" men ikke for meget vand. Dvs. det skal ikke være en tør kødsovs, for så brænder det på.
  9. Lad det simre i ca. 30 min. ved svag varme.
  10. Kog pastaen og smag kødsovsen til med evt. mere salt og peber. Pas på ikke at kom for meget salt i før til sidst. For bacon er salt og bruger man baconfedtet, gemmes salten i retten.
  11. Før sovsen serveres, kom fløde i og varm retten om
  12. Servere med lune pasta
TOIP: Selvfølgelig kan man lave en mere fedtfattig variation. Så tørsteges baconen, fedtet tages væk. Hakkekødet har lav fedtprocent, og fløden undlades.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar