søndag den 20. januar 2013

Hjemmelavet kartoffelpandekager - aka Røsti

De her kartoffelpandekager er super nemme at lave. Man skal bare have et rivejern. (Pas på knoerne).



ca. 9 små kartoffelpandekager:
  • 1 kg. kartofler
  • 300 g. pastinakker
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 stor spsk. mel 
  • Salt/peber
How 2:
  1. Riv kartoflerne. Jeg rev over halvdelen på den fine, men synes så det blev for fint at jeg med de sidste 4 kartofler rev dem groft. Det må man heldigvis helt selv om hvad man gør.
  2. Kom de revne kartofler i et rent viskestykke og vrid dem så godt som muligt. Man skal gerne have alt det våde fra som er muligt.
  3. Bland kartoflerne med fint revet løg og pastinak og kom de resterende ting i.
  4. Kom hele knør-5 ned i skålen og bland det godt.
  5. Tag en god håndfuld af massen og form en kugle ned hænderne(de er jo alligevej nassede) og steg 3 stykker af gangen på en stegepande, til de er sprøde på begge sider.
  6. Kom dem på et stykke bagepapir og bag dem færdige i ovne i ca. 30 min. ved 200 grader.
TIP: Man kan også komme andre rodfrugter i; gulerødder er slotte, men pas på med rødbeder. De farver hele massen lyserød.

2 kommentarer: