søndag den 10. februar 2013

Fedt fattige blåbær muffins

I disse muffins er stort set alt fedt taget ud. Sukker er der med, ellers er det jo ikke bagværk, men der er kun fedt med i form af yoghurt og kærnemælk.



Gir 12 stk.
  • Start med at varm ovnen til 190 grader.
  • Før du starter, så spray indersiden af dine papirsforme. For uden fedtet i dejen kan de godt sidde fast.
  • De skal først bages i 15 minutter ved 190 grader og bagefter skru ned til 160 grader og bage dem ca. 10 minutter.
Før de kommer i ovnen
Ingredienser:
  • 85 g. brun sukker
  • 56 g. alm. Sukker
  • 2 store æg
  • 127 g. vanilje cheasy yoghurt
  • 2 spsk æblemos
  • 113 g. kærnemælk
  • 3 ¼ dl mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. Salt
  • 3 dl. frosne blåbær

Kanelsukker til toppen, er valgfri

 

How 2:
  1. Bland de to former for sukker med æggene og blande dem sammen
  2. Bland yoghurt, æblemos og kærnemælk i
  3. I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, salt, kanel, bagepulver og natron. Sigt det så det er luftigt.
  4. Bland de tørre ting i de våde og bland det sammen, men kun lige til det er forenet. Man må ALDRIG overmixe dejen, for så bliver muffinsene hårde og tørre.
  5. Bland de frosne blåbær i dejen og fyld muffinsformene næsten helt op. Der er nok til 12  muffins.
  6. Drys med kanelsukker og bag dem i ovnen til dem først i 15 min. ved 1980 grader, og bagefter i 10 minutter ved 160 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar