søndag den 10. februar 2013

Kanel snegle

Vi lavede dobbelt portion (disse mål) for så at begge ungerne kunne lave det. Og de blev delt til 16 tykke lækre snegle og 21 mindre, men lige så lækre snegle.

Dug friske kanelsnegle, lige fra ovnen

  • 2 pakker gær
  • 2 dl. lunkent vand
  • 2½ dl. lunken mælk
  • 200 g. sukker
  • 3 tsk. Salt
  • 250 g. blødt smør
  • 4 æg
  • 1300 g. hvedemel (husk at alt melet ikke skal bruges på en gang, hvis dejen ikke har brug for det. Stop med at tilføje mel, når dejen ikke længere klistre)
Remonce:
  • 250 g. smør
  • 250 g. brun farin
  • 5 spsk. stødt kanel
 
How 2:
  1. Start med at smulre gæret i vandet.
  2. Tilsæt den lune mælk, æg, sukker, salt og det bløde smør.
  3. Tilsæt lidt af melet ad gangen, til dejen er sammenhængende og blød, men IKKE klistret.
  4. Ælt dejen godt igennem så den er arbejdet godt igennem og stil den til hævning i 1 time
  5. Når dejen har hævet i 1 time, tag den ud og ælt den igennem.
  6. Lav remoncen klar
  7. Del deje i to lige store klumber
  8. Tag den ene klumb dej og rul den ud i et kvadrat på ca. 20x35 cm.
  9. Smør halvdelen af remoncen på dejen og rul dejen sammen til en pølse
  10. Skær pølsen ud til 16-20 stykker og lig skiverne på en bageplade med papir
  11. Lad sneglene høve i 1 time til før de penskes med sammenpisket æg og bages ved 200 grader fra 10-15 minutter
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar