søndag den 23. september 2012

Doughnuts - Amerikan style

Jeg viste ikke om jeg skulle holde mig til den halve potion eller lave alt, så jeg gik afmok med det hele. Det ende, som mange andre Amerikanske ting, med en ALT for stor portion.

Dette er mine rester!!!
Ingredienser:
  • 700 g. mel
  • et knivspids salt
  • 60 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 14 g. tørgær
  • 2 æg
  • 130 ml. mælk
  • 130 ml. vand
  • Olie til at koge dem i
  • Sukker og kanel eller floremelis til at dybbe dem i bagefter

How 2:
  • I en gryde lun mælk og vand
  • I en stor skål bland mel, salt og sukker
  • I melet smulre smøret
  • Tilsæt tørgæret og bland det rundt
  • Lav et stort hul i midten af melet og kom de sammenpisket æg i og den fingrelune mælk/vand
  • Rør det sammen med en ske og ælt det bagefter til det dejen er glat og lækker, (fedtet men ikke klistret). Det tager ca. 5-10 minutter.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, i ca. 1 time.
  • Slå dejen ned og ælt den let. Rul den ud til en tykkelse på 1,5 cm og udstik dine Doughnuts.
  • Lig dem til hævning på en bageplade med bagepapir på sprøjtet med olie eller drysset med mel
  • Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 30 min. Dæk dem med film. For at det ikke skal sidde fast, spray da filmen med bagefedt/olie.
  • I mens doughnutsene hæver, så varm olien op. Det tager lang tid.
  • Kog doughnutsene gyldne på begge sider og lig dem bagefter op på en bageplade med avis og øverst køkkenrulle.
  • Lad dem køle let af og kom dem derefter direkte over i sukkeret. Sørg for at der er sukker over det hele, og lig dem så til af køle af på en bagerist.
NB: Spis dem friske, så er de bedst.


Det var hvad det blev til plus/minus en smagsprøve

TIP: I stedet for at komme alm. sukker på, kan man tilsætte lidt kanel, eller nøjes med floremelis. Man kan også lave en glasering af flormelis og vand (den skal være tynd) og dyb dem i det eller lave en rigtig glasur og dyb den ene side i den og kom krymler på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar