torsdag den 27. september 2012

Vandmelon is

Denne is kræve en ismaskine. Man kan dog godt snyde hjørner, med de to yderste lag.
Man kan købe færdig vanilje-og pistacieis. Alternativet er 2 liter vanilie-slaveis og frugtfarve.



How 2:
Yderste lag (Grønne):
Køb enten en grøn pistacieis eller en hvid vaniljeis der så farves ind:
  • Køb en liter vaniljeis og tag den ud af fryserne så den kun er let blød/ikke smeltet.
  • Rør den op med pastafarver(er mere koncentreret) til den har den ønsket farve. Brug et piskeris, så bliver den lækker brød.
  • Tag derefter en stor skål (helt fra fryseren), og kom film i den, op af alle siderne. (Kan undlades, men på denne måde slipper den nemmere skålen igen)
  • Kom den grønne is ned i skålen og mas den op af skålens sider, så det dækker det hel i et tykt lag.
  • Kom skålen i fryseren (dækkes med film) stående alm. til isen er helt frosen igen.
Det midtereste lag (hvide):
Køb en lækker vaniljeis eller mindt. Den skal selvfølgelig bare være hvid:
  • Lad isen tø let op, så den er blød. Pisk den igennem med et piskeris, så den bliver lækker blød..
  • Tag skålen med den grønne is i ud af fryseren og kom den hvide is ovenpå i et jævnt lag.
  • Stil skålen tildækket med film i fryseren igen til den er gennefrosen.
Vandmelonsorbet m. chokoladeknapper:
  • 1 vandmelon
  • 2 dl. sukker
  • 1,5 dl vand
  • citronsaft fra 1 citron
  • 100 g. chokoladeknapper
How 2:
  • Kog en sirup af vand og sukkkeret og lad det køle af.
  • Kom citronsaft i(smag til), så det ikke bliver så sødt. Skal man lave en "voksen" version, kan man komme lidt Campari eller andet friskt frugtlikør i.  
  • I mens siruppen køle af, fjern da skrald og kerne fra vandmelonen. Kom stykkerne i en blender så det blir en tyk grød.
  • Kom siruppen i grøden og smag evt. til med lidt mere citron.
  • Tilsæt chokoladeknapper efter behov. (Da det jo er chokolade, kan jeg godt li MANGE. Jeg kom en kop i - 100 g.)
  • Kom hele massen i en ismaskine, og når den er kørt til den er blevet sorbet, kom den da i skålen med de to slags is. Dæk det med film, og kom det i fryseren (i mindst 3 timer) så den kan fryse helt til.
Husk at tage den ud lidt før den skal serveres.
NB: Pga. skålen er "foret" med husholdningfilm, kan man let tage isen ud af skålen. Drilller det alligevel, så kom skålens kant under varmt vand fra hanen i 5 sekunder. Så slipper den med det sammen.


Tip: Denne is kan laves over flere dage. Tag en is af gangen, så er der ikke noget stress.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar