mandag den 2. januar 2012

"Åh Gud, det er Nytår" - suppe!

Det er hvad mænd i mange hjem siger, når de ser konernes fanatiske forsøg på at tabe sig, når nu de har et nytårsfortsæt. Det samme sagde min mand da han så det vælg af grønsager, der ventede ham til aften i dag. ;o)



  • 2 store løg
  • 4 gulerødder
  • 2 store pore
  • 3 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 3 mellem bagekartofler
  • 10 friske tomater
  • 2 dåser hakket tomater
  • Salt/peber

Tilbehør:
  • Kyllinge inderfilere
  • Flutes
  • Hakket grønne asparges, sukkerærter eller grønne peberfrugter(kun for at få det sprøde, kolde knas ovenpå det varme og bløde)

How 2:
  1. Skær alle grønsagerne i grove tern.
  2. I en stor gryde, steg let løg, hvidløg, gulerødder og kartofler i ca. 5 min. i lidt olie.
  3. Kom resten i gryden, og smag evt. lidt bollionterning i hvis man er til det.
  4. Fyld dåserne med vand og kom det i gryden, så der er ligeså meget vand som hakket tomat.
  5. Lad retten simre i 10-15 min.
  6. Smag til med salt og peber og tag nogle af grønsagerne fra i en stor skål og purer dem til en tyk suppe.
  7. Servere suppen med stykker af de grønsager der ikke er pureret. Kom evt. andre ting på. Kød til manden og brød til børnene er heller ikke at forglemme. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar