lørdag den 14. januar 2012

Slankeboller med squash

Denne opskrift er en egen kreation. En af de ting jeg har brug for når jeg prøver på at tabe mig, er stadig hvedemel. Så derfor måtte jeg prøve at lave et slanke alternativ. Så derfor disse boller med squash, frø, korn  og Emmermel i.



  • 2 dl. lunkent vand
  • 50 g. gær
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. 5-korns blanding
  • 2 dl. Vanilje yoghurt
  • 300 g. fint revet squash
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl Emmermel (alternativ kan bruges grahamsmel)
  • 12 dl. hvedemel

How 2:
  1. Gæret opløses i det lunkne vand.
  2. Frø, korn blandingen, salt, yoghurt, revet squash og emmermel tilsættes.
  3. Kom stille og roligt hvedemelet i. Dejen skal være let klistret, men ikke så meget at man ikke kan rulle boller. Prøv dig frem med den sidste dl. mel.
  4. Form 24 boller, på 2 bageplader og lad dem hæve i 45 min.
  5. Lav en ægvash (sammenpisket æg og vand) og pensl det på.
  6. Bag bollerne i 12-15 min. ved 200 grader, til bollerne er dejlig gyldne.
Tip: Tag evt, den ene del af dejen og lav små 24 boller (halv størrelse af de aml.). Det er perfekt som en lille snack i madpakken.
Bollerne kan godt fryses ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar