søndag den 4. marts 2012

Grove gærdejsmuffins med æbler og rosiner

Disse grove muffins er en super sunde. Har groft mel, æble og rosiner i og INTET sukker. Det bedste er dog at man ikke får fedtede fingre for man skal ikke ælte dejen.


Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 75 g honning
  • 1 tsk. salt 
  • 2 tsk. stødt kanel 
  • 1 tsk. stødt kardemomme 
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 100 g smeltet smør 
  • 50 g. Emmermel
  • 200 g. grahamsmel
  • ca. 100 g alm. hvedemel
  • 2 revne æbler (man behøver ikke at skralde dem)
  • 75 g. rosiner
How 2:
  1. Oplæg gæret i vandet og kom kanel, kardemomme, vaniljesukker, salt og smør i
  2. Bland de 2 grove melle sammen og bland det i
  3. Tilsæt hvedemelet, men kun lidt af gangen. Konsistencen skal være som havregrød. (Det kan godt være at der så skal mere eller mindre mel i, men husk at det endelig ikke må være en tør dej)
  4. Kom fyldet i, i dette tilfælde er det æbler og rosiner. Men det kunne lige så godt være gulerødder, nødder, kort eller andet godt. Jeg synes bare at æble og rosiner passer godt til kanel. Prøv dig frem.
  5. Lag dejen hæve i skålen, med et viskestykke over i ca. 45 min. ved stuetemperatur (kan også hæve natten over i køleskabet)
  6. Klip firkanter ud af bagepapir og kom dem ned i metalmuffinshullerne. (man skal ikke bruge silikoneformene for det er ikke som alm. boller, de vil side fast på kanterne. Det ser også smart ud med en sådan lille pakke i madkassen.)
  7. Fordel dejen ved hjælp af en stor ske i hullerne og lad den være fyldt halvt op. Lad det efterhæve i ca. 20-30 min.
  8. Pensl muffinsene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
Tip: lader man dem hæve natten over i kæleskabet, skal dejen stå på kækkenbordet i ca. 30 min. før kan kommes i formene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar