mandag den 9. april 2012

Påskebrød med indbagt æg

Dette brød skulle selvfølgelig prøves i påsken. Brødet kan også laves om til 3 små reder, med æg i hver. Super sødt.


Ingredienser:
  • 50 g. gær
  • 2 dl lun mælk
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 125 g. smør
  • 600 g. mel (brug kun til dejen er blød og smidig)

How 2:
  1. Rør gæren ud i lun mælk.
  2. Tilsæt salt, sukker og æg.
  3. Smuldr smørret i halvdelen af melet og rør det i gærblandingen.
  4. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig (Der skal muligvis ikke alt i. Stop når dejen er blød og smidig).
  5. Lad dejen den hæve lunt i 30 min. til dobbelt størrelse.
  6. Ælt dejen let igennem, del den i tre og tril til tre lange pølser.
  7. Flet brødet og flet æggene ind i dejen.
  8. Læg brødet på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og lad det hæve lunt i 30-45 min.
  9. Bag brødet ca. 20 min. ved 200°C.
  10. Server brødet lunt og nyd de næsten hårdkogte æg til

TIP: Hvis man vil lave reder i stedet for brød, så gør således:
  • Man deler dejen i 3 portioner (lige som når man skal flette) og så tager man 1/3 af hver klump og ruller en bolle, man trykker flad - så har man lavet bunden.
  • Resten af klumpen deler man i 2, og ruller dem som pølser og snorer dem, og ligger dem som omkrends af reden.
  • Kom æg i reden og lav det hæve, ganske som med brødet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar