mandag den 9. april 2012

Ying og Yang boller

De her boller er dejligt sprøde og meget nemme at lave. Ungerne var sågar med til at mikse og rulle bollerne. Det var bare at ligge tingene op også gik de i gang. Godt med små slaver på 3 og 5 år. Man laver begge bolledejene på samme tid, da de skal mikses sammen senere.


Den hvide dej:
  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ æg
  • 1 tsk. kardemomme
  • 75 g. smeltet smør
  • 300 g. hvedemel

How to:
  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og det afkølede smeltede smør.
  3. Kom melet i, lidt af gangen. Stop når dejen ikke længere klistre, men stadig er "våd"(pga. smøret).
  4. Stil det til hævning i 30-45 min. et lunt sted, til det er dobbelt størrelse, sammen med den mørke dej.

Den Mørke dej:


  • 25 g. gær
  • 1 dl lun mælk
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk. salt
  • ½ æg
  • 75 g. smør (ikke smeltet)
  • 1 spsk. maltmel
  • 300 g. hvedemel
How 2:
  1. Opløs gæren i den lune mælk.
  2. Tilsæt honning, salt og æg.
  3. Kom halvdelen af melet i en skål og smuldre smøret i. Bland maltmelet i.
  4. Bland maltmel blandingen i det våde og tilføj derefter resten af melet lidt af gangen. Stop når dejen ikke længere klistre, men stadig er "våd"(pga. smøret).
  5. Stil det til hævning i 30-45 min. et lunt sted, til det er dobbelt størrelse, sammen med den hvide dej.

Bollerne salmes:

  1. Når begge dejene er hævet til dobbelt størrelse, slåes de ned og æltes igennem.
  2. Hver dej deles i 16 dele.
  3. Tag en hvid og en mørk del, og mas dem godt sammen, og rul den til fine boller.
  4. Lad bollerne efterhæve i 30-45 min, til dobbelt størrelse et lunt sted.
  5. Kom bollerne i en varm ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.
  6. Lad bollerne køle af og spis dem lune med smør, mumm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar