søndag den 17. juni 2012

Rabarber muffins med nøddecrunch

De her muffins er en dejlig måde at få brugt nogle af de vidunderlige rabarber man har i haven.


Start med at lave nøddechunchen for den skal køle før det kommes på, og selve dejen tager jo ikke ret lang tid.

Du skal bruge:

Nøddecrunch:
  • 50 g. mandler
  • 50 g. hasselnødder
  • 75 g. smør
  • 75 g. brun farin
  • 1/4 dl mælk
How 2:
  1. Hak nødderne groft med en brødkniv og kom dem i en gryde sammen med de andre ting.
  2. Smelt det hele sammen og stil det til side.

Dejen:
  • 4-5 rabarber (200 g.)
  • 2 spsk. sukker
  • 190 g. rørsukker
  • 3 æg
  • 190 g. mel
  • 1½ tsk. bagepulver


How 2:
  1. Skær rabarberne i passende stykker og kom sukkeret på. Rør der sammen og lad det stå til dejen er mixet sammen.
  2. Pisk æg og rørsukker sammen.
  3. Tilsæt mel og bagepulver og bland dejen sammen
  4. Kom rabarberne i og bland dejen så de er fordelt
  5. Fordel dejen i papirformene og kom nøddecrunchen på toppen.
  6. Bag dem i en forvarm ovn ved 180 grader i ca. 20 min.
muffins der lige er kommet ud af ovnen


TIP: Har du en smule marsipan kan man med godt resultat, rive det ned i dejen, før man kommer rabarberne i.
Man kan også bruge æbler istedet og tilsætte 1 tsk. stødt kanel. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar