mandag den 4. juni 2012

Søde boller med "pletter"

Hurtige boller med både sukker, honning mm. så de er søde og dejlige. Hørfrøene gav et "sundt" strejf.

  • 2 dl. Lun mælk
  • 2 dl. Lunt vand
  • 50 g. gær
  • 1 dl. Sukker
  • 1 æg
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 spsk. kardemomme
  • 100 g. smeltet og afkølet smør
  • 1 spsk. Akacie honning
  • Hvedemel for resten – til dejen er glat og ikke længere klistre

How 2:
  1. Opløs gæret i den lune mælk.
  2. Tilsæt vandet og bland det godt.
  3. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, honning, hørfrø og smør.
  4. Tilsæt nu mel lidt efter lidt, indtil dejen er blød og glat, og ikke længere klistre. Ælt den godt igennem.
  5. Lad dejen hvile i ca. 30 min. Til den er dobbelt så stor, et dejligt lunt sted, tildækket med et viskestykke.
  6. Slå dejen ned og ælt den kort igennem.
  7. Rul 20 boller og lad dem efterhæve på en bageplade, overdækket med viskestykket i ca. 30 min.
  8. Pensel bollerne med mælk og bag den i ca. 12-15 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar