tirsdag den 26. juni 2012

Vidunderlig chokolademousse

Når man spiser denne, kan man høre englene synge.


  • 250 g. chokolade på omkring de 60 %
  • 200 g. pas. æggeblommer
  • 150g. sukker
  • 2½ dl. pas. æggehvider
  • 2 spsk. sukker
  • 150 g. blandet nødder (pistacia minus salt, og hasselnødder)

 How 2:
  1. Smelt chokoladen over vandbad (så den ikke brænder på)
  2. Pisk æggeblommer med sukker, til en lækker æggesnaps. Alt sukkeret skal være opløst. (Lav evt. finger tricket).
  3. I en anden skål pisk æggehviderne med sukker, til de er luftige og seje
  4. Kom chokoladen i æggesnapsen og bland det til homogent.
  5. Ta' 1/3 af ægge hviderne og kom dem i chokoladesnapsen
  6. Kom chokolademassen over i de resterende æggehvider og vend forsigtigt til det er homogent.
  7. Kom chokolademoussen i individueller glas eller i en stor beholder (og lav "æg" når den har sat sig.
  8. Kom det hele på køl, gerne til dagen efter.
Tip: Jeg kom en blanding af nødder i bunden af gassene og kom chokolademoussen ovenpå - inspireret af Fru. Blomsterberg. Jeg ville have kommet flødeskum på toppen da jeg skulle server dem, men ombestemte mig i sidste øjeblik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar