lørdag den 17. september 2011

Boller og kanelsnegle

Dette er en dobbelt portion, så der både er dej til boller og kanelsnegle.

Dejen:
  • 6 dl. lunken mælk
  • 100 g. gør (2 pakker)
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 spsk. kardemomme
  • 100 g. smeltet, afkølet smør
  • Masse af mel
Remonce:
  • 150 g. blødt smør
  • 2 spsk. kanel
  • 5 spsk. brun farin
  • 3 spsk. sukker
How 2:

  1. I ca. 2 dl. af mælken opløses gæret - resten af mælken tilsættes.
  2. Nu tilsættes sukker, salt, kardemomme (kan undlades) og det afkølede og smeltet smør.
  3. Tilsæt nu mel lidt efter lidt. Der skal meget til. Den præcise mængde afhænger af mel og smør mm. (der skal præcise så meget i at dejen er fast og lækker at rører med, fedtet; men ikke klistret)
  4. Del dejen i 2 lige store dele og sæt den ene til siden i skålen et øjeblik.
  5. Bollerne: Den anden del æltes igennem og deles i 12 boller, der sættes til hævning et lunt sted, på en bageplade med bagepapir på til sneglene er rullet og færdige.
  6. Sneglene: Den anden del af dejen æltes igennem og rulles ud til et aflang firkant, så den er ca. ½-1 cm tyk.
  7. Remoncen blandes og smøres ud på dejen.
  8. Dejen rulles sammen til en tyk, lang pølse og skæres ud i 20-22 stykker.
  9. Sneglene ligges til hævning på en bageplade med bagepapir med passende mellemrum. De kan godt alle være på en bageplade.
  10. Bollerne: (bollerne skal være hævet til dobbelt størrelse - mindst 30 min. på et lunt sted) Pensel bollerne med sammen pisket æg, og drys evt. med birkes eller sesamfrø.
  11. Bag bollerne i 10-12 min. ved 200 grader, til de er gyldne.
  12. Tag bollerne ud og sæt dem til afkøling på en bagerist.
  13. Sneglene: Når sneglene har hævet i ca. 30 min. (og bollerne er ude af ovnen igen) pensles de med æg og bages i midten af ovnen i ca. 10-12 min. til de er gyldne og sprøde.
  14. Lad dem køle af på bagepladen og lav da en glasur af flormelis og vand og fordel den på sneglene.
  15. Nyd det med en god kop kaffe eller saftevand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar