fredag den 30. september 2011

Panna Cotta

Hvem kan ikke li' vanilje.... Dette er alt det bedste fra vaniljeis, bare ikke så koldt. Denne Panna Cotta er som fløjl på tungen og smager dejligt af vanilje og fløde.
  
  • 3 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde (38%)
  • 100 g. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 blade husblas

How 2:

  1. Kom husblassen i koldt vand
  2. Flæk vaniljestangen og mas en tsk. af sukkeret sammen med vaniljekornene (det skiller dem ad)
  3. Kom mælk, fløde, vaniljekornene, sukkeret og den flækkede vaniljestang i gryden og varm det op til næsten kogepunktet. Alt sukker skal være smeltet
  4. Tag gryden af varmen og vrid husblassen for vand og kom den i det varme mælk/fløde og opløs det i varmen
  5. Kom mælken igennem en si for at fjerne vaniljestangen og andre klumber.
  6. Kom massen i portions skåle og lad det køle af til det er stuetemperatur, før det dækkes med husholdningsfilm og kommes i køleskabet til næste dag (så undgår man kondens)
  7. Servere skålen med friske hindbær og blåbær ovenpå
TIP: lav denne Panna Cotta som 1/3 af en en dessert tallerken. De andre  dele af desserten kunne være: 1 stor kugle hindbærsorbet og 1 mini marzarinkage med æble (det er jo sæson)gerne lun. Så har man den perfekte dessert. Noget sødt, noget lunt, noget varmt, noget syrligt og noget fløls blødt på tungen. PRØV DET! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar