onsdag den 14. september 2011

Vanilje småkager

  • 200 g. sukker
  • 2 store æg
  • 2 spsk. hjemmelavet vaniljesukker
  • 450 g. sigtet hvedemel
  • 100 g. usaltet, blødt smør i tern
  • 100 g. saltet, blødt smør i tern
  • Ekstra mel til ældning


How 2:
  1. I en skål blandes sukker, vaniljesukker og æg til en ensartet masse.
  2. Bagefter blandes mel og smørret i på skift, til det er samlet til en masse.
  3. Ælt dejen let med hænderne og pak den bagefter ind i film. Køl den i køleskabet i 2 timer
  4. Tænd for ovnen på 170 grader
  5. Rul dejen ud (ikke overarbejde den) og udstik så mange småkager som muligt, før du ælter det sammen igen og genudruller det. (jo mere du ælter og jo mere varme det får, jo mere besværligt bliver det at håndtere og småkagerne kan blive mere deforme under bagningen)
  6. Bag småkagerne på et bageplade med bagepapir midten af ovnen. Alt afhængig af form og størrelse bages de 15-20 min. De skal være let gyldne uden at være rå i midten.
  7. Lad småkagerne køle helt af på en rist før du pynter dem med sprøjteglasur og/eller putter dem i en lufttæt beholder.
  8. Lad være med at bage småkagerne til de er hårde. De vil altid blive hårde og sprøde når de er afkølet
Tip:
  • Disse småkager kan fryses og holder imellem 3-6 måneder (hvis ikke de bliver spist før)
  • Man kan med fordel lave dejen dagen før, og have den i køleskabet til man har tid til at bage småkagerne, fx dagen efter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar