onsdag den 9. november 2011

Banankage

Alle børn har jo været med til at lave banankage (eller burde prøvet det) og det er fordi der er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nemt og ligetil. Prøv dette og tag børnene med i køkkenet.


  • 3 æg
  • 170 g. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker eller 1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker 
  • 125 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g. smeltet og afkølet smør
  • 1 godt moden og most banan

  • 100 g. mørk chokolade


How 2:
  1. Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en lys og let æggesnaps
  2. Tilføj mel og bagepulver på skift med smørret
  3. Slut af med at rør den komplet moste banan i dejen, ikke piske
  4. Kom kagemassen i en fransbrødsform og bag den ved 175 grader, ca. 40 min. i en 1,75 l. form og ca. 55 min i en 1 L. form
  5. Når kagen er færdigbagt så lad den afkøle på en bagerist og kom da smeltet mørk chokolade på
TIP: Har man mørk pålægschokolade ved hånden, kan man komme det på kage lige så snart den er kommet ud af ovnen. Så smelter den og man sparer sig lidt opvask ;o)



Endnu et TIP: Når man bage hvilken som helst kage i en varmluftsovn, så kan man bruge disse klemmer for at undgå at bagepapiret "falder ned" på kagen og laver ujævne kanter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar