lørdag den 19. november 2011

Drømmekage fra Brovst

Denne kage ELSKER alle og jeg har kun ændret lidt på mængden af vaniljesukker. Ellers er det den originale opskrift.
Jeg bruger også denne opskrift, når jeg bager vaniljebunde til mine festkager. Den er nemlig lækker, let og saftig.


  • 300 g. sukker
  • 3 æg
  • 250 g. mel
  • 3 tsk. Bagepulver
  • 3 tsk. Vaniljesukker
  • 50 g. smeltet og afkølet smør
  • 2 dl. Mælk


Fyld: (dette er dobbelt af den oprindelige mængde, for alle vil jo ha meget fyldet)
  • 250 g. smør (1 pakke)
  • 200 g. kokosmel (1 pose)
  • 500 g. brun farin (1 pakke)
  • 1 dl. mælk

How 2:
  1. Tænd for ovnen på 200 grader.
  2. Pisk æg og sukker let og luftigt. Det tager et par minutter, men alternativet er at man pisker det over et vandbad, og hvem gider dog det.
  3. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver godt og kom det i sukker og ægge massen. Massen bliver meget "tung". (Lad være med at over piske dejen)
  4. Kom det smeltede og afkølet smør i sammen med mælken. Pisk det sammen. Stop så snart det er ensartet. (NB: Det er vigtigt at man aldrig overpisker en dej. Så aktivere gluten i melet og dejen bliver tør og for sej)
  5. Hæld dejen i en smurt og melet bradepande (25x 35 cm) eller beklæd den med bagepapir.
  6. Kagen bages i ca. 20 min. ved 200 grader, til den er næsten færdig.
  7. Lav i mellemtiden fyldet.
  8. Når kagen er færdig, tages kagen ud og fyldet fordeles på kages.
  9. Ovnen skrues op på 225 grader og kagen bages i 5 minutter.


TIP: Gider man ikke stå og smelte smør, kan man bruge Becel istedet.
Man kan også smelte smør i Mikroovnen. Kom det da i en kaffekop og kom et stykke fugtet køkkenrulle hen over. Så sprøjter det ikke hele mikroovnen til, når smørret begynder at smelte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar