fredag den 11. november 2011

Æblemos

Dette smager fantastisk ovenpå havregrød eller bare lun med lidt mælk eller fløde på. Ungerne elsker det. 
Man bestemmer selv om man vil have en masse sukker i, men gør man det er det super lækkert og fungere næsten som en dessert i sig selv.


  • 3 store æbler, gerne Belle de Boskoop (renset vægt: ca. 360 g.)
  • 1 dl vand
  • 1/4 vaniljestang
  • 75 g. sukker
Evt. rosiner, små stykker tørret abrikos eller hakket mandler

How 2:
  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker
  2. Kom æbler og en smule vand i en gryde og kog det mørt (tilsæt evt. mere vand hvis det er ved at koge tørt. Mængden af vand kommer an på hvilken typer æbler du har med at gøre)
  3. Tilsæt sukker og vaniljekornene og stangen og kog det sammen til sukkeret er smeltet. (Jeg har denne gang brugt en masse sukker, men det behøver man ikke. Normalt ville jeg bruge halvt så meget, men jeg ved hvordan ungerne elsker det søde)
  4. Skal æblemosen ikke spises med det samme, så tilsæt 2 tsk. Atamon og kom det i en beholder og i køleskabet når det er kølet lidt af. Lad endelig vaniljestangen blive i mosen. Den skal dog ikke spises.

Lig mærke til alle de dejlige vaniljekorn. Super lækkert

TIP:  Før man spiser det eller kommer det i et opbevaringsglas, kan man tilføje rosiner, hakkede nødder eller evt. abrikos. Så får den et dejligt bid og ekstra smag.
Andre ting der også passer perfekt sammen med æbler er; kanel og nelliker. Prøv evt. at smag din æblemos til med lidt af det

Ingen kommentarer:

Send en kommentar