lørdag den 22. december 2012

Julens rødkålssalat

Til juleaften, køber man altid et glas rødkøl og varmer det. Det er det folk vil ha, men jeg synes nu der skal være et alternativ til det bløde, varme kål. Derfor laver jeg denne i år.


  • ½ lille rødkålshoved
  • 6 appelsiner
  • 1 granatæbler
  • 1 poser tørret tranebær

How 2:
  1. Riv rødkålen på mandolinjernet
  2. Skær skralden af appelsinerne og skær filerene ud og kom dem i rødkålen. Mas saften ud ad resten af appelsin"affaldet" ud over rødkålen.
  3. Skær granatæblet over og bank kernerne ud, ved hjælp af en træske.
  4. Fordel de tørret tranebær i salaten og bland det hele godt.
  5. Denne salat skal IKKE varmes op, men kan sagtens holde sig i køleskabet i flere dage.
  6. Synes man det er for sur, kan man smage det til med et par spsk. honning.
Den er sprød og lækker. Sur og sød på samme tid og passer perfekt til den fede andesteg og sovs juleaften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar