søndag den 23. december 2012

Ris alamanden

Så blev det jul og jeg skal være værtinde i år. Og med den tjans, også opgaven i at lave Ris alamanden. Min familien var i hvert falde godt tilfredse.


  • Risengrød lavet af 2 liter sødmælk (ungerne spise ca. 1/4, resten blev brugt til ris alamanden)
  • 260 g. smuttede og groft hakkede mandler
  • kornene af 3 vaniljestænger
  • 6 spsk. sukker
  • 4 dl. piskefløde

How 2:
  1. Lav risengrøden og lad dem blive kold.
  2. Kom sukker og vaniljekorn i.
  3. Tilsæt flødeskum pisket af 2,5 dl. fløde og lad det stå til dagen efter.
  4. Før servering, pisk da resten af flødeskummet og tilsæt hvad man synes der er behov for. I vores tilfælde, passede det med flødeskum fra 1½ dl. fløde.
  5. Husk den hele mandel.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar