torsdag den 27. december 2012

Mini hygge-brød

I dag skulle der bages. Det blev i første omgang til disse minibrød.


  • 2 ½ dl. lun mælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3 spsk. lys rørsukker
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 1 æggeblomme
  • 50 g. smeltet smør
  • ca. 500 g. hvedemel

How 2:
  1. Opløs gæret i den lune mælk
  2. Tilsæt sukker, vanilje, kardemomme, smør og æggeblomen
  3. Kom melet i lidt af gangen. Da mel er forskelligt, kan det variere om alt melet skal i.
  4. Æld dejen godt igennem og del den i 4 stykker.
  5. Hver klump æltes og den trykkes flad og lang. Tag den ende ende og fold den 1/3 del ind over midten, og fold den anden siden ind også. Rul dem så de ligner små fransbrød og lig dem til hævning på en bageplade med babepapir.
  6. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time
  7. Pensel dem med mælk og bag dem i en varm ovn i 15 minutter ved 200 grader.
  8. Lad dem køle af på en rist.
Tip: lav 8 boller i stedet. Så skal bagetiden nedsættes med ca. 5 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar