søndag den 7. august 2011

Maltbrød

Dette brød er et sjovt brød med den søde smag af malt og en lækker salt skorpe . Det er lækkert og super nemt at lave. Det der tager tid er at man skal have en surdej og så skal man vente på den hæver.


  • 4 dl vand
  • 1/2 dl surdej
  • 20 gram gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. flagesalt til dejen
  • 200 g. grahamsmel
  • 400 gram hvedemel
  • 30 gram maltmel
  • yderligere salt til skorpen


How 2:



  1. Start med at blande vand, surdej, gær, salt og akaciehonning og tilsæt derefter hvedemel.
  2. Bland det let sammen og tilsæt så olivenolie, bland yderligere sammen og tilsæt derefter endeligt maltmel.
  3. Bland det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 5 minutter i maskinen, den skal være klæbrig, men ikke så det klistre fast på hænderne når man tester.
  4. Lad dejen hæve i en skål med husholdningsfilm over, så den er godt dækket til. Lad den stå der i mindst 3 timer. Den hæver sig meget stor.
  5. Forvarm ovnen til 250 grader. Hæl dejen ud på en bageplade der har stået i ovnen (hvis du ikke bruger bagepapir, så spray pladen med fedt før, så slipper den brødet bedre) og sæt den i ovnen med samme.
  6. Lad brødet bage i 15 minutter og tag det så ud og gør overfladen våd. F.eks. med en forstøver, det gør jeg selv, så sprayer man bare vand ud over brødet.
  7. Kværn salt eller strø flagesalt ud over brødet og sæt det ind i ovnen igen i yderligere 5-10 minutter alt efter ovn. Hold lidt øje med brødet så det ikke bliver for branket.
  8. Tag brødet og vend det med overfladen nedad, og går så bunden af brødet våd og tilsæt salt eller flagesalt.
  9. Bag brødet yderligere 5-10 minutter og så er det klar.
Nyd det med smør og evt. ost og en god kop kaffe til.

1 kommentar: