søndag den 14. august 2011

Verdens Bedste Brød




  • ½ l. vand
  • Gær på størrelse med en ært
  • 2 tsk. salt
  • 10 dl. mel

How 2:
  1. Opløs gæret i vandet - tilsæt salt og mel og rør til der ikke er flere klumper tilbage
  2. Dæk dejen til med film og lad den hæve i 10-12 timer gerne i stuetemperatur (men kan også stå natten over i køleskabet)
  3. Den nu næsten flydende dej, skal æltes ganske kort. Kom dejen ud på et godt melet bord(der skal bruges meget mel). Fold kanterne ind 1/3 mod midten (først den ene side og så den anden). Gentag det med den fra den anden side.
  4. Kom dejen i en smurt form og dæk den til igen og lad den hæve i ca. 2 timer
  5. I mellemtiden tændes ovnen og ca. 30 min. før dejen skal i ovnen, sættes en gryde og dens låg i ovnen.
  6. Tag gryden ud af ovnen og "hæld" dejen over i - sæt låg på og kom gryden i ovnen i 30 min. ved 250 grader
  7. Skru ned til 230 grader. Tag herefter låget af og bag den igen i 10-15 min. til den er dejlig brun farve
  8. Lad brødet køle af i ca. 20 min. og spis da med velbehag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar