mandag den 1. august 2011

Scones

Disse scones kan man let erstatte 1 ½ dl af melet med havregryn. Det er også lækkert.


Ca. 12 stk
  • 2 æg
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 50 g blødt smør
  • 1 dl kærnemælk
  • 6 dl hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. groft salt
Tilsæt evt.:
  • 50 g rosiner, abrikoser eller chokoladeknapper
How 2:
  1. Pisk æggene med honning.
  2. Rør det bløde smør ud i æggene sammen med kærnemælken.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen. Dejen bliver ret blød.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord ca. 1½ cm. tykkelse, eller tryk dejen flad på en stykke bagepapir (for dejen er meget blød)
  5. Udstik 12 scones med et glas eller lignende. Læg dem på en plade med bagepapir og pensl dem med æg.
  6. Bag dem midt i ovnen Ca. 10 min. ved 200°- de skal være hævede og gyldne i kanterne.
TIP: Scones serveres lune og nybagte med smør.

Man kan også udstikke andre forme end cirkler. Fx har mange udstikker til julesmåkager. Dem kan man med stor succes bruge. Så bliver børnene ekstra glade for at få scones, og med dem er de vilde med at hjælpe til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar